Jesu li najveći europski klubovi doista zaslužili navijače koje imaju?

0 Komentari

Ljubav nogomet ali mrzim način na koji klubovi tretiraju fanove? Ako je tako, onda sigurno niste sami. Mnogi fanovi - pogotovo oni koji podržavaju neke od većih klubova u Europi - osjećaju da ih vlasnici svojih klubova varaju. S obzirom da nogomet uživa više podrške u svijetu od bilo kojeg drugog sporta u gledateljstvu, to je uistinu izvanredan fenomen da se navijači tako često vide kako ispuštaju svoje frustracije putem interneta ili s transparentima tijekom domaćih utakmica. Zašto su neki od najpoznatijih svjetskih sportskih brandova naizgled izgubljen njihov put i postaju potamnjeni? Uostalom, interes za nogomet iz šire javnosti je njegova krv. Uz sportove poput ragbi sindikata i američki Ako bi nogomet učinio takav napredak u Europi, možda bi bilo bolje reći da veliki europski nogometni klubovi više ne bi ignorirali svoje navijače nego svoje navijače. Samo pogledajte broj savjeta za sportsko klađenje i web stranice koje su ovih dana posvećene nadolazećim sportovima u usporedbi s ustanovljenim, poput nogometa. Kamo ide novac za klađenje, fanovi će često uslijediti.

Što je pošlo po zlu s odnosima nogometnih klubova s ​​njihovim bazama navijača? Zašto fanovi osjećaju da ne mogu vjerovati klubovima koje podržavaju i, što je još važnije, što se može učiniti u vezi s tim?

Zatvoreni prijenosni krug

Jeste li se ikada zapitali zašto vaš klub ne igra na razini terena kada je u pitanju potpisivanje igrača i organiziranje transfera? Naravno, ti veliki klubovi s vlasnicima velikog novca - kao što su Chelsea ili Manchester City - ne djeluju na istoj razini kao klubovi u nižim ligama. Novac ipak razgovara. Veća torbica koju vaš klub mora potrošiti, bolji igrači mogu potpisati. Malo je onih koji bi se usprotivili osnovnoj etici tržišta koja se odvija u prijenosnim prozorima oko različitih europskih liga, čak i ako njihov klub nije tako bogat kao njihov najbliži suparnik. Međutim, sasvim je moguće da se ne svodi uvijek na broj funti, ili eura, koji vaš klub ima na svom bankovnom računu. Zašto?

Prema nekim komentatorima u njemačkom sportskom tisku, klubovi poput FC Bayerna, Juventusa i Real Madrida djeluju s ugodnim aranžmanom prebacivanja igrača između sebe, isključujući druge. Smatra se da je taj sporazum djelovao neformalno još od 2014-a i predstavlja kršenje pravila, možda i europskog prava tržišnog natjecanja. Mnogi fanovi su primijetili broj igrača koji se kreću unutar ovog trokuta klubova i postavili su pitanja o pravednosti navodnog aranžmana. Sigurno je da fanovi zaslužuju bolje od ovoga?

Odvojivi impuls

Prema Football Leaks-u, internetska stranica posvećena otkrivanju nekih od najvećih timova na kontinentu, neki europski klubovi uopće nisu odani povijesti liga u kojoj igraju. Kao što je objavljeno u njemačkom tisku, Bayern München bio je pokušati putem pravne tvrtke utvrditi može li ili ne otrgnuti iz ljubljene Bundeslige kako bi oformili novu ligu. Ono što bi moglo još više zgroziti neke odane vjerne navijače kluba je da su Juventus, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester UnitedArsenal i Milan su se međusobno izvještavali o formiranju odcijepljene lige koja se zove Europska super liga.

Ključno je to što su u izvješćima navedeno da bi takav potez otišao izvan uobičajenog upravljačkog tijela nogometa u Europi, UEFA-e, te bi dovelo do još većih cijena ulaznica. Razmotrite tada za skromnog navijača, vjerojatni trošak pohađanja utrke u takvoj ligi sa svim putnim troškovima, kao i onima za cijenu karte. Za neke, ono što je još važnije s mogućnošću odcijepljene lige bila je pomak od tradicije. Klubovi koji ulaze u predloženu ligu ne bi se mogli natjecati u svim domaćim natjecanjima koja njihovi fanovi znaju i vole.

Bogati klubovi ne hrani nogometni klub

Na neki način, možete razumjeti zašto veliki europski klubovi imaju svoje poslove kao prioritet. Naposljetku, uspješni su međusobno zatvoreni iz godine u godinu u konkurentnom okruženju. Ipak, mnogi fanovi shvaćaju da će nedostatak sredstava i sredstava na lokalnoj razini neizbježno zadaviti sport. Odakle će doći sljedeća generacija igrača ako sve bogatstvo u sportu zadrže oni koji mogu ostvariti najveće prihode od TV ugovora i međunarodnih sponzora? Dobar primjer za to pitanje može se vidjeti u nedavnom prijenosu od strane FC Barcelona.

Igrač o kojem je riječ potpisao je katalonski div iz Toulousea, odmah iznad Pirineja u Francuskoj. Budući da je Jean-Clair Todibo potpisao Barcelona na slobodnom transferu, klub za koji je igrao neće dobiti ni jedan peni za njega. Da budemo jasni, nema sumnje da je divovski klub djelovao na bilo koji način koji je nezakonit. Međutim, mnogi fanovi misle da nije u redu da Toulouse ne dobije ništa što je pomoglo oblikovati karijeru i izgraditi vještine zbog kojih je Todibo bio atraktivan prijedlog. Toulouseov predsjednik, Olivier Sadran, žalio se gorko o aferi za koju je rekao da je "sve samo ne slavno". navijači slažu.

Nedostatak ulaganja u objekte

Pošteno je reći da su neki nogometni klubovi uložili nevjerojatne sume novca u nove stadione koje s pravom treba smatrati vrhunskim. Očekuje se da će teren Tottenhama Hotspura u White Hart Laneu u sjevernom Londonu biti jedan od najboljih na otoku. Pa ipak, radi se o građevinskom projektu koji je već prekoračio. U mnogim slučajevima, nogometni stadioni su ili dobro putovanje izvan grada za koji se pretpostavlja da su u gusto naseljenom gradskom području koje ih jedva može smjestiti. Često u takvim okolnostima pojavljuju se navijači - bilo da putuju sa svojom ekipom ili pohađaju domaću utakmicu - osjećaju da su objekti siromašni i da se tretiraju kao stoka kao red za ulazak i izlazak.

Mnogi od najčešćih pritužbi navijača na objekte nogometnog kluba su dugogodišnji. Međutim, oni se često ne obraćaju ili - kada su oni - ne rješavaju se u potpunosti. Objekti s invaliditetom često su neadekvatni. Toaleti su premali u broju, posebno za ženske navijače. Koncesije na hranu su precijenjene i neugodne. Ono što je toliko fanova je činjenica da se cijena sezonske karte povećava sa svakom sezonom koja prolazi, a objekti na stadionu se rijetko poboljšavaju.

Pitanje nedovoljne učinkovitosti

Ne može svaki klub pobijediti. Priroda sporta je da postoje pobjednici i gubitnici. Obožavatelji znaju i prihvaćaju ovu temeljnu istinu. Ponekad vaša momčad može doći do superiornijeg i izgubiti, a osjeća se kao pobjeda, pogotovo ako vaša momčad podigne predan učinak s nekom čvrstom obranom. S druge strane, ono što navijači mrze je mračan nastup koji pokazuje da igrači nemaju svoje srce u tome. Kao obožavatelji, voljeti svoj tim dio je dogovora. Za profesionalce, međutim, dobro obavljanje posla u timu često može biti individualna potraga. Nevolja je u tome što klubovi prečesto podnose slabe rezultate i odbori ponekad pomiješaju rezultate s naporom. Izluđuje mnoge fanove!

Pogledajte slučaj Ousmane Dembéléa iz Borussie Dortmund koji je Barcelona potpisao u 2017-u. Zbog nekih nesuglasica oko naknade za transfer, Dembélé se osjećao opravdanim povlačenjem svoje sportske snage od svojih sadašnjih poslodavaca i nije uspio doći do treninga. Španjolski igrači često su otišli korak dalje i zaprijetili su štrajkom kako bi dobili svoj put, obično u sporovima s trenerom. Tijekom sezone 2018-19, vlasnici Manchester Uniteda nesumnjivo su se povukli, dok je prva momčad neprestano stavljala slabe performanse koje su mnogi pripisali stilu upravljanja trenera Joséa Mourinha. Obožavatelji su postajali sve više frustrirani zbog prilično očite borbe za moć između uprave, menadžera i igrača. Budući da je menadžera zamijenio domar, ipak je nekoliko navijača Manchester Uniteda bilo pritužbi. Oba nastupa na terenu i rezultati dramatično su se promijenili. Možda je to najviše frustrirajuće za fanove. Baš kad pomislimo da nam je dosta, nešto se mijenja što nas vraća unutra!

Spin Palace No Deposit Casino Bonusi >>


Izvor: spinpalace.com
Jesu li najveći europski klubovi doista zaslužili navijače koje imaju? Ažurirano: Lipnja 18, 2019 Autor: Damon