Rulet


Rulet prvi put se igrao u Francuskoj tijekom 17th stoljeća. Danas je to jedna od najpopularnijih europskih igara na sreću, a Monte Carlo, Monaco, vjerojatno je najpoznatiji kazino centar za igranje ruleta.
Cilj igre je predvidjeti gdje će lopta pasti kada se kolo ruleta zavrti. On svibanj zvuk jednostavan, ali sreća igra veliku ulogu u ovoj igri. Igrači, obično do osam, igraju protiv kuće koju predstavlja krupje koji se također zove trgovac. Krupije ili trgovac je osoba koja je odgovorna za okretanje kotača ruleta i upravlja s opkladama i isplatama. U europskom i Francuski rulet verzija, kotačić ima 37 utore koji predstavljaju 36 brojeve i jednu nulu. U SAD većina cilindara ruleta ima dvije nule i stoga 38 utore. Neki igrači uvijek će odabrati određene brojeve, nazivajući ih "vrućim brojevima", što znači da misle da se ti brojevi pojavljuju češće, drugi igrači gledaju igru, i koriste zakone vjerojatnosti da predvide svoj sljedeći ulog. Također je moguće kladiti se na nekoliko brojeva, ali pazite; tada se isplata znatno smanjuje.
Neki od više metodičkih igrača mogu koristiti specifične sustave ili metode ruleta, tu je i sustav za upravljanje novcem i vrlo često igrači koriste oba.
Tako da se oklade ne miješaju, svaki igrač kupuje žetone različitih boja. Ako pobijedite u igri zamijenite žetone u boji za gotovinske žetone. To su posebni čipovi čija je vrijednost ispisana na njima, a tu su i mnoge denominacije u različitim bojama. Ti se čipovi zatim mogu odvesti na blagajnu gdje se mogu zamijeniti za gotovinu.
Za igranje ruleta, stavite ulog ili oklade na brojeve (bilo koji broj uključujući nulu) u rasporedu tablice. Kada su se svi za stolom kladili, krupje započinje okretanje i pokreće loptu. Nekoliko trenutaka prije nego što lopta padne preko utora, krupje će reći "Nema više oklada". Od tog trenutka više se ne mogu stavljati ili mijenjati oklade. Tek kada je krupje stavio lutku na pobjednički broj i obrisao sve gubitke, igrači mogu početi stavljati nove oklade. Pobjednici su oklade na ili oko broja na koji pada lopta.
Na jednom stolu s nulom ruleta prednost kuće je 2.7%. Na stolu za rulet s dvostrukom nulom nalazi se 5.26% (7.9% na pet-oklada, 0-00-1-2-3). Prednost Kuće se stječe isplatom pobjednika žetona ili dva (ili omjera toga) manje nego što bi trebalo biti da nije bilo prednosti.
Pravilo "La Partage"
Pravilo ruleta la partage slično je pravilu en prison, samo što u ovom slučaju igrač gubi pola uloga i nema mogućnost ostaviti okladu en prison za još jedan krug. Ovo se odnosi na 'vanjske' parne oklade crveno/crno, visoko/nisko, nepar/par i primjenjuje se kada je ishod nula. Oba pravila ruleta La Partage i En Prison u biti prepolovljuju prednost kockarnice u 'jednakim okladama'. Dakle, oklada na crveno na rulet stolu s jednom nulom s pravilom la partage ili pravilom en prison ima prednost kuće od 1.35%, a na stolu za rulet s dvostrukom nulom ima prednost kuće od 2.63%.
Pravilo "En Prison".
Ovo pravilo ruleta vrijedi samo za uloge s parnim novcem. Kada je ishod jednak nuli, neki će kockarnice omogućiti igraču da uzme pola svog uloga ili da ostavi okladu (u zatvoru) za još jedan spin ruleta. U drugom slučaju, ako je u sljedećem okretu ishod opet nula, onda je cijela oklada izgubljen.
Isplate
Oklada na samo jedan broj naziva se izravna oklada i isplaćuje se 35 prema 1. (Sakupite 36. Bez prednosti kuće trebali biste skupiti 37 (38 u SAD-u na kotačima ruleta s dvostrukom nulom).
Ulog od dva broja, podijeljen ulog, plaća 17 1-u.
Oklada od tri broja, nazvana ulična oklada, 11 plaća 1-u.
Oklada od četiri broja, koja se zove oklada, plaća 8 1-u.
Ulog od šest brojeva, 5 plaća 1.
Oklada na vanjski broj ili stupac plaća 2 na 1.
Oklada na vanjske uloge čak i na novac isplaćuje 1 1-u.

Rulet Ažurirano: 16. 2019. XNUMX. Autor: Aamir Berrey