Upucan na prijevaru na Zapadu

0 Komentari

Postoje dvije stvari koje svi sigurno znamo o Starom Zapadu Divlji zapad u slučaju da se pitate). Prvi je da su kauboji proveli mnogo vremena u pustinji sami, bez tvrtke, osim svojih konja i oružja.

Druga stvar koju znamo je da je varanje na pokeru bio jednostavan način da se ubijete. Svi znamo tu scenu, zar ne? Kauboj je uhvaćen s asom u rukavu, a onda puške počnu plamtjeti, a kad se dim rasprši, polovina salona leži mrtva na podu.

To je dobro poznata scena, ali to točno odražava kako se kockanje spuštalo, u stara vremena SAD? Odlučio sam se malo zagrebati po internetu i vidjeti što bih se mogao pojaviti.

Staro zapadno kockanje

Kad sam prvi put počeo istraživati, moj najveći strah bio je da ću naučiti da kockanje na Starom Zapadu nije bilo tako nasilno kao što su nas naveli da vjerujemo u filmove. Zamislite moje zaprepaštenje kad sam saznao da ne samo da je kockanje nasilno, neregulirano i potpuno izvan kontrole na Starom Zapadu, nego i da su filmovi zapravo bili skloni srušiti koliko je to loše.

Ispostavilo se da je kockanje na Starom Zapadu nastalo u New Orleansu, a francuski doseljenici igraju igru ​​vrlo sličnu modernom pokeru. Popularnost igre proširila se poput divljih požara, a uskoro je New Orleans stekao reputaciju kao područje u koje možete otići igrati igre na sreću s kartama. Prva kockarnica otvorena je u 1822-u u New Orleansu, a mnoge slične ustanove nastale su oko nje.

Uzmite u obzir da je kockanje bilo zabranjeno u ostatku teritorija Louisiane od 1811-a. Popularnost kockanja širila se nesmetano, međutim, na rijeke Mississippi i Ohio, jer je vrlo malo učinjeno kako bi se proveli zakoni o kockanju, ili se na bilo koji način regulira kockanje. A ovaj potpuni nedostatak regulacije je kako su se spušta nasilja brzo povezala s kockanjem.

Kartice "Sharpers" i poker stol za ubojstvo

"Oštriji" na Zapadu odnosio se na osobu koja je profesionalni kockar. Također je brzo postao sinonim za osobu koja je varala na kartama. Da su uređaji napravljeni i otvoreno prodavani u to vrijeme, s jedinom svrhom da vam pomognu varati na kartama, trebali bi dati ideju koliko je to loše. Sharpersi su voljeli takve uređaje i bilo ih je vrlo malo jer im je policija spriječavala da koriste uređaje svaku priliku.

Uobičajena praksa bila je da se izoštri u kockarnicama, pazeći na nove dolaske na zapad. Uočivši naivnog novog pionira, čiji su džepovi bili gotovo uvijek puni životnih ušteda, Sharperi bi ih namamili na igru ​​karata. Siromašne duše i njihova životna ušteda ubrzo su se rastali.

Zanimljivo je da su se Sharperi smatrali profesionalcima, a varanje kao pošteno zanimanje. Mišljenje se nije dijelilo s onim narodom tog vremena. Ne iznenađuje, dakle, da su mnogi Sharperi počeli ubijati, tukli, izbodili i bacali u more brodove koji su krstarili Mississippijem.

Propisi propisani

Pravilan propisi su se naposljetku počeli uvoditi u kockanje na Starom Zapadu, naravno, i goleme razine varanja i nasilja počele su se smanjivati. No, prošlo je mnogo desetljeća prije nego što se to dogodilo, tako da je moralo postojati strašno mnogo oštrijih tijela koja su se smijala na obalama Mississippija.

Ja osobno smatram kako je utješno i prilično uznemirujuće da je kockanje doista bilo izvan kontrole kao što je prikazano u filmovima. Utješno znati da ne moram ismijavati filmove koji prikazuju varalice koje su ubijene, i uznemirujuće, jer moja ideja o tome kako je to bilo na Starom Zapadu upravo je dobila mnogo mračnije. U potpunosti prihvaćam da su se kauboji na Starom Zapadu morali nositi sa zmijama u svojim čizmama i boriti se za vlasništvo nad posebno unosnim dijelom zemlje. Ali da je Sharper vrebao oko svakog ugla da bi vas prevario, to se doima nepravednim.

Mislim da svi možemo dati uzdah olakšanja da u online kockarnicama ne samo da je nemoguće varati, nego je i vjerojatnost da će biti ubijena za stolom, ili biti uhvaćen u unakrsnoj vatri oružane bitke, vrlo tanak. Još uvijek preporučujem nošenje kaubojskog šešira prilikom igranja u online kockarnicama; po mom mišljenju ništa ne postavlja bolje raspoloženje.

Twitter | Facebook | Instagram

Spin Palace No Deposit Casino Bonusi >>


Izvor: spinpalace.com
Upucan na prijevaru na Zapadu Ažurirano: Lipnja 18, 2019 Autor: Damon
Širi ljubav